12:15

Vrångö IF (D6H)

Referat

Bra match mot Vrångö gav seger

Dags för träningsmatch mot Vrångö, som vi även mötte 2017(vinst 2-0). En lite mindre trupp för dagen, men fortfarande ett bra gäng. Dino säsongsdebuterade i mål, Rinman till vänster, Jojje debuterade som mittback bredvid Glenn och Söderqvist fick gå in på högerbacken. Richard och Greg bildade innermitt, Hoang till höger, Toffis till vänster, Tobbe centralt och Robin längst fram. Agge, Itian och Kevin bildade bänk.

FÖRSTA HALVLEK
Vi startar matchen riktigt bra. Det trillas boll så att det står härliga till och redan efter 5 minuter får Tobbe bollen upplagd utanför straffområdet och pricksjuter något sorts lobbskott i bortre krysset, 1-0!
Bara 6 minuter senare så väggar Tobbe fram till Hoang som drar förbi sin gubbe och lägger den stensäkert i bortre, 2-0!
Just Hoang är extremt delaktig första 25 och hittar många fina kombinationer med Tobbe, tills dom båda tar slut orkesmässigt. Sista kvarten av första är vi väldigt stabila och skapar en hel del lägen, främst på långskott, eller djupledslöpningar av Robin. Vrångös enda målchans kom på en riktigt fin frispark som träffade ribban.

ANDRA HALVLEK
Andra halvlek startar ungefär som första avslutades. Stabilt, men inget direkt skönspel. Vi skapar inte lika mycket, även om det vaskas fram några skott från distans. Det görs ett kanonjobb på mittfältet, och Vrångö får liksom ingen tid att etablera något spel, även om dom höjer sig i andra. Det finns stora ytor på högerkanten och med några minuter kvar så tar sig Söderqvist hela vägen upp till kortlinjen och slår ett perfekt inlägg till Robin som nickar bollen otagbart ribba in, 3-0!

SAMMANFATTNING
En väl genomförd match. Oerhört stabilt bakåt, vi vinner mittfältet stort och härlig kreativitet framåt. Kanske kunde vi hållt ännu mer i bollen, men det är svårt att klaga när vi har ca 60-40 i bollinnehav som det var. Kul med nollan för Dino och intressant debut för Jojje som gav konstruktiv kritik matchen igenom.
Efter 4 matcher har vi 1 insläppt mål på kontot, inte dåligt!

Matchens GaFFlar:

Hoang: Bäst på plan första 25 då matchen avgörs. Kreativ, sugen på boll och får krydda insatsen med ett mål. Har haft en väldigt fin start på året.

Richard: Gör ett rätt så otroligt jobb på mitten. Väldigt delaktig när vi sätter igång spelet och fruktansvärt stark i närkampsspelet. Det bästa är att han kan komma upp ett par nivåer till.

Tobbe: Som bäst i början på matchen då han är ett nav i vårat anfallsspel. Enkel att spela med och ger hela laget ett självförtroende offensivt. Drömmål och assist.